31 EKİM 2021 Sporla Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. Yılı kutlamaları çerçevesinde Adana Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ve Üniversitemizin Spor Bilimleri Fakültesi işbirliğinde kampüsümüzde 31 Ekim 2021 Pazar günü düzenlenen “Sporla Cumhuriyet Coşkusu” etkinliği kapsamında;   Trail koşusu ile sağlıklı yaşam yürüyüşü ve bisiklet turu yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Meryem TUNCEL'in de katıldığı etkinlik büyük coşku ile geçti.

Spor, insanların sosyal, kültürel, fiziksel ve psikolojik özelliklerinin gelişimlerine katkı sağlayan, uluslararası ilişkilerde rol oynayan, sosyal kitleleri etkileyen evrensel bir faaliyet alanıdır. Düzenli spor yapma alışkanlığının kazanılmasının, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için bir zorunluluk olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Meryem TUNCEL bundan  sonra da yapılacak spor etkinliklerimizin ulusal ve uluslararası düzeyde yapılması için çaba gösterileceğini  ifade ederek, Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünü "Sporla Cumhuriyet Coşkusu" etkinliği ile kutluyor, bu organizasyonda emeği geçen paydaşlarımızla birlikte tüm katılımcılara ve sporcularımıza teşekkürlerimi iletiyorum dedi.

Üniversitemizin hocalarının, öğrencilerinin ve idari personelin katıldığı sağlıklı yaşam yürüyüşünün yanında Adana bisiklet tutkunlarının turu kampüsümüze renk kattı. Kupa töreninde Çukurova Üniversitesi Spor Kulübü sporcularının cimnastik gösterisi ise nefes kesti. Adana'daki  koşu gruplarının büyük ilgi gösterdiği trail koşusuna 116 kayıt yaptıranlardan dereceye giren sporcular  aşağıda verilmiştir:

Kadınlar Kategorisi

1. Nursel KARATAŞ (Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi)

2.Terese PUIDOKAIK

3. Emine AVCIOĞLU