Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer ÇİNTİMAR Fakültemizi ziyaret etti

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer ÇİNTİMAR 30 Haziran 2021 tarihinde  fakültemizi ziyaret ederek yeni yönetime başarı dileklerini iletti. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Filiz Dinç başta olmak üzere,  Dekan yardımcıları Doç. Dr. F. Pervin BİLİR ve Doç. Dr. Yeliz ŞİRİN ERATLI, Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek SEVİMLİ ile Öğr. Gör.L.Tolga ÇELİK’le görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaret kapsamında ortak yürütülecek sportif faaliyetler ve projeler hakkında görüşmeler yapıldı. Özellikle ilimizde performans sporlarında sporcu seçimleri ve sporcuların performanslarının artırılmasında, spor bilimlerinin önemine vurgu yapılarak, bu alanda bölge antrenörlerinin gelişimine katkıda bulunacak bilimsel yöntemlerle eğitim ve geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesiyle Yöneticilik Bölümündeki yöneticilik deneyimi konusunda ortak planlanmalar yapılması için ilkesel olarak görüş birliğine varıldı. Ayrıca; fakülte dekanımız tarafından, Antrenörlük Bölümünde 2021-2022 Eğitim-Öğretim dönemi için kano ve kürek spor dallarında, antrenörlük bölümüne öğrenci alımı için kontenjan ayrıldığı ve bu spor dallarında ilimiz ve ülkemiz için önemli olan insan kaynağı yetiştirmeyi hedeflediğimiz ifade edilmiştir. Kano ve kürek antrenörlüğü yetiştirme programlarının hayata geçirilmesi,  her iki tarafı da mutlu etmiştir.

Kano ve kürek spor dallarında Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık (TOHM) ve Sporcu Eğitim Merkezlerinin (SEM) ilimizde olması, bu alanda donanımlı ve nitelikli  insan kaynağı ihtiyacının doğmasına zemin hazırlamaktadır. Sn. Çintimar, İlgili istihdam potansiyeli olan bu spor dallarında, insan kaynağı  ihtiyacının karşılanmasında, fakültemizin antrenör yetiştirme programlarının, önemli ölçüde katkıda bulunacağını özellikle vurgulamıştır. Görüşmede, Spor Bilimleri Fakültesi yönetimi olarak;  Üniversite, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer yerel yönetimler ile işbirliği yapılmasının, ilimizde spor branşlarının gelişimi açısından önemli olduğu vurgulanmıştır. Sn. Çintimar’a  fakültemize yapmış olduğu ziyaret ve destekleri için teşekkür ederiz.